ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ & ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΟΔΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα «Βγάλε γλώσσα στον Καρκίνο του Στόματος» που έλαβε χώρα την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014 στο Ξενοδοχείο “Plaza” στη Ρόδο. Η οργάνωση της Ημερίδας έγινε από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ)  με τη συνεργασία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ρόδου και απευθυνόταν σε Οδοντιάτρους, Ιατρούς και επαγγελματίες παροχής υπηρεσιών υγείας καθώς και σε πολίτες που επιθυμούν να ενημερωθούν επάνω στο θέμα. Η Ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο του νέου Προγράμματος ΕΣΠΑ της ΕΟΟ με τίτλο «Δράσεις Επιμόρφωσης Οδοντιάτρων και Ιατρών και ενημέρωσης γενικού πληθυσμού για την έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου της Στοματικής Κοιλότητας».

Τις εργασίες τις Ημερίδας άνοιξε ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ρόδου κος Ν. Διακογεωργίου ο οποίος καλωσόρισε και ευχαρίστησε τα μέλη της Επιστημονικής Ομάδας για τη διοργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης στη Ρόδο. Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Εκπρόσωπος της ΕΟΟ και Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Α. Υφαντής, καθώς και ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του Προγράμματος καθηγητής Δρ. Παπαδογεωργάκης (Καθηγητής Στοματικής και Γναθοπροσωποχειρουργικής ΕΚΠΑ),

Με την ολοκλήρωση των χαιρετισμών το λόγο πήρε η κυρία Ε.Στουφή, (M.Sc Στοματολόγος- Οδοντίατρος Παν/μίου Harvard Βοστώνης Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών) η οποία άνοιξε τις επιστημονικές εισηγήσεις. Στην εισήγησή της η κυρία Στουφή εστίασε στους Προδιαθεσικούς Παράγοντες που οδηγούν στον καρκίνο του στόματος καθώς επίσης και στις Προκαρκινικές βλάβες.

Στη συνέχεια ο Δρ. Α. Μαρκόπουλος (Καθηγητής και Διευθυντής Στοματολογίας ΑΠΘ) επικεντρώθηκε στον Καρκίνο της στοματογναθοπροσωπικής χώρας, από την κλινική εικόνα στη διάγνωση της νόσου, αναφερόμενος στο Ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα και σε άλλους κακοήθεις όγκους της στοματογναθοπροσωπικής χώρας (Μελάνωμα, λεμφώματα, σαρκώματα, μεταστατικοί όγκοι, όγκοι σιελογόνων αδένων).

Την εισήγηση του κου Μαρκόπουλου ακολούθησε ο Καθηγητής και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Προγράμματος κος Ν. Παπαδογεωργάκης (Καθηγητής Στοματικής και Γναθοπροσωποχειρουργικής ΕΚΠΑ). Ο κύριος Παπαδογεωργάκης στην εισήγησή του αναφέρθηκε στα κριτήρια και στις επιλογές για τη θεραπευτική αντιμετώπιση του καρκίνου της στοματογναθοπροσωπικής χώρας.

Το επιστημονικό τμήμα της Ημερίδας συνεχίστηκε με την εισήγηση του Δρ. Α. Κολοκοτρώνη (Καθηγητή Στοματολογίας ΑΠΘ), ο οποίος αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση του ογκολογικού ασθενούς προ, κατά τη διάρκεια και μετά τη θεραπεία της νόσου.

Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με την εισήγηση του κου Π. Κορομάντζου (Οδοντιάτρου, Περιοδοντολόγου), ο οποίος ενημέρωσε το κοινό για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου της στοματικής κοιλότητας καθώς και για το Σακχαρώδη διαβήτη και τις επιπτώσεις του στο στόμα.

 

SONY DSC

Ημερίδα

SONY DSC